Lekia - Sveriges sötrsta kedja för leksaker - IT-Piraten (2022) (2022)

Lekia är världens största kedja för leksaker och de erbjuder allt från fidget toys till dockor och har funnits sedan år 1991 och är en kedja som består av ett antal handlare runt om i vårt avlånga land.

Deras huvudkontor finns i skånska Vellinge och de hade år 2020 en omsättning på cirka 312 miljoner svenska kronor.

Om Lekia

Butikskedjan Lekia tycker att alla borde sätta lek och leksaker i främsta rummet och de tycker att leksaker är det bästa som finns. Alla åldersgrupper tycker om att leka och att ta hjälp av leksaker är då en självklarhet. När vi är små leker vi med allt från dockor till bilbanor. Dessa leksaker skapar en värld av nyfikenhet och barnen får chans att utveckla sina fantasier på ett naturligt sätt. Lekia tycker att leksaker och lek är en viktig del av barnens utveckling.

Olika leksaker för alla

Lekia har som mål att alla som handlar hos dem ska få de senaste och roligaste leksakerna och att de också är trendiga. Kanske har du sett reklam på tv för olika leksaker och då kan du slå dig till ro med att Lekia garanterat har dem till dig. I deras sortiment finns leksaker för alla stunder. De erbjuder följande:

 • Dockor
 • Actionfigurer
 • Spel
 • Pyssel
 • Leksaker för utomhusmiljö
 • Artiklar för kalas
 • med mera.

Lekia har också leksaker från olika varumärken och de säljer pokemon kort från Pokemon, tågbanor och tåg från BRIO samt figurer från Disney. Barbiedockor men även leksaker från de senaste filmerna som visas på bio just nu. Något annat som blivit populärt, och som säljs hos Lekia är squishmallows i olika utföranden. Det är ett mjukt gosedjur som uppmuntrar till lek för alla barn.

Populärt med Fidget toys

Lekia .se erbjuder allt från leksaker som går att bygga med, böcker att läsa till kläder att använda för maskeraden. Något som mer finns i webshopen är Fidget toys. Detta har blivit ett populärt fenomen som brukar användas för att skingra tankarna men även för att fokusera. Är det så att du har svårt för att sitta still och är rastlös i fingrarna. Då kan det vara bra att köpa en sådan leksak.

Andra sorter pop it

Lekia erbjuder också någonting som kallas för pop it. Det är en gummileksak med små bubblor som du kan trycka på. När de alla är tryckta på kan du vända på leksaken och trycka tillbaka bubblorna igen. Gemensamt för alla sådana här koncentrationsleksaker är att de finns i olika utseenden och utföranden.

Till en början användes de i skolan för att få eleverna att kunna lyssna under lektionerna då lärarna pratar. Dessa leksaker är inte bara till för yngre barn utan de kan komma väl till pass när du, som vuxen, sitter i ett möte på ditt arbete och behöver finna koncentrationen.

Sommaraktiviteter och leksaker

I sommartid kan det vara populärt att resa iväg med bilen och då är det vanligt att barnen blir uttråkade. Kanske kan de då ha vars en fidget toy att roa sig med. På Lekias hemsida finns det också andra leksaker att spendera timmarna med.

Varför inte spendera tiden utomhus med dina barn nu när det är sommar och fint väder. Du behöver inte alltid åka hemifrån för att hitta på saker som kostar pengar utan du kan till exempel, om du har trädgård, spendera tiden tillsammans med dina barn där. På Lekia finns det diverse leksaker du kan köpa för att göra vistelsen i trädgården lite roligare.

De erbjuder bland annat vattenland som du kan koppla till din vattenslang. I denna finns det rutschkana och andra roliga figurer. Vidare kan du spela fotboll med dina barn eller blåsa såpbubblor och material för detta finns också att köpa hos Lekia.

Lekas hemsida har många funktioner

Lekia.se är en hemsida med många funktioner och här kan du navigera lätt mellan olika menyer högst upp på sidan. På hemsidan kan du se allt från nyheter, tävlingar till Lekia-TV. I kategorin Lekia-TV finns inspirerande filmer som Lekia producerat och det är till exempel filmklipp som visar unboxing.

Unboxing innebär att du får se en person som packar upp saker och delar med sig av ett första intryck av det som packas upp, i detta fall leksaker från Lekia. På hemsidan finns det också korta filmklipp från barn som testar leksaker samt presenter. Det finns också reklamfilmer som är gjorda av Lekia.

Kundklubb och erbjudanden hos Lekia

Lekia erbjuder också en kundklubb och för att bli medlem i denna kan du besöka din lokala butik eller skicka ett SMS. För att gå med i kundklubben via SMS skickar du texten LEKIA och sedan skriver du in ditt personnummer och skickar meddelandet till nummer 715 50. De erbjudanden som du får när du är medlem i kundklubben går i dagsläget endast att nyttja i en Lekia-butik.

Genom att du som kund blir medlem i kundklubben så kan Lekia se till att du har koll på nyheter och aktuella kampanjer. Du blir också erbjuden förmånliga och personliga mervärden som är högst aktuella för dig som kund. Lekia erbjuder också medlemmar förtur på både varor och kampanjer. Vidare brukar det hållas lokala event i butikerna och då skickas inbjudningar till detta ut till alla medlemmar.

Medlemskapet är kortlöst och det kostar ingenting att bli medlem. Det gäller i alla deras butiker men också online på lekia.se. Medlemskapet som tecknas hos Lekia är alltid personligt och det kan inte överlåtas till någon annan. Åldersgräns för att bli medlem är 16 år eller äldre och du kan endast ha ett per hushåll. När du blir medlem får du också tillgång till en portal på lekia.se. Där kan du se om du har några erbjudanden att ta del av.

Tävlingar på hemsidan

På lekia.se finns det också en tävlingssida där de skriver om olika priser du kan vinna både online men också i butik. Lekia har just nu ett samarbete med skaparna av My Little Pony och det man ska göra för att medverka är att rita en egen ponnyhäst och lämna in till Lekia. Vinnaren får sedan en chans att få denna teckning animerad och publicerad på YouTube. Tävlingen varar fram till 31 juli 2022.

På hemsidan finns det ett spel man kan spela i form av memory. Är det så att du vinner och spelar det på kortast tid, kan du få möjlighet att tömma en Lekia-butik på LEGO på 90 sekunder.

Lekia-Butiker i vårt avlånga land

Du kan handla på både lekia.se men även i Lekias butiker. De finns runt om i hela vårt avlånga land och du hittar dem från söder till norr.

Lekias butiker finns på följande ställen och har följande antal butiker på varje ställe:

 • Lund – 2 butiker
 • Jönköping – 2 butiker
 • Östersund – 2 butiker
 • Malmö – 4 butiker
 • Gävle – 1 butik
 • Örebro – 4 butiker
 • Uppsala – 2 butiker
 • Karlstad – 2 butiker
 • Motala – 2 butiker
 • Halmstad – 1 butik
 • Norrköping – 4 butiker
 • Linköping – 3 butiker
 • Umeå – 1 butik

För att se vilka öppettider som finns i de olika butikerna kan du besöka lekia.se. Är det så att du bor i mindre orter och byar som Växjö, Sisjön eller till exempel Barkarby så kan du med fördel beställa på hemsidan och hämta dina varor hos närmsta butik. Bor du i Malmö kan du köra till Svågertorp för att hämta dem eller så kan du hämta dem hos någon annan Lekia Babya butik någonstans i Sverige.

Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 07/22/2022

Views: 6045

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 07/16/2022

Views: 6187

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.